Fram för mer naturliga produkter & laga från grunden!

Laga maten från grunden med rena råvaror så blir det godast och du mår bäst!

Enligt en färsk konsumentundersökning av vad svenska folket försöker undvika mest i kosten kommer tillsatser i maten som nummer två, endast slagen av socker. Trots de senaste årens kraftiga debatt om att minska konsumtionen av rött kött och mjölkprodukter kommer de ändå bara på plats tre och fyra. Tillsatser som konserveringsmedel, smakförstärkare, konsistensgivare, stabiliseringsmedel, artificiella sötningsmedel m fl möts av stor skepsis.

Nu är ju inte alla tillsatser onaturliga bara för att de har ett E-nummer, men många av dem används för att förlänga hållbarhet så det blir billigare med lagerhållning eller att dryga ut dyra råvaror med billigare (vatten) eller att få snabbproducerade produkter att smaka något. Alla godkända tillsatser har naturligtvis granskats i olika led så att de inte är skadliga för människan men några av dem är så nya att det omöjligt kan finnas långtidsstudier som visar effekten på vår hälsa efter några generationers användning. Och hur är det nu med alla “Larmrapporter” som kommer i media med jämna mellanrum, är den och den produkten cancerframkallande eller inte? Ökar sötningsmedel sötsuget och får oss att konsumera onödiga produkter, är rödvin och mörk choklad nyttigt och hur var det nu med margarin?

Nej, fram för mer naturliga produkter, vällagad mat från grunden, färskt och nylagat, nybakat och nyproducerat, satsa på råvaror med god kvalitet och lär dig använda dem på bästa sätt. Det är en riktigt njutningsfull upplevelse att äta naturligt, så gör det – njut av maten och skippa den billiga bukfyllan, du kommer inte att ångra dig!

Kort kan man väl säga; Laga maten från grunden med så många lokala naturliga råvaror som möjligt, då blir det godast och man mår bäst!

OM JOHAN:
Johan Fors, 45, är utbildad kock och har arbetat inom Stockholms främsta restaurangvärld hela sitt yrkesliv, bland annat på Operakällaren, Sturehof och Gondolen. Han var även ansvarig köksmästare på båda svenska princessbröllopen. Med hans gedigna erfarenhet och oändliga kunskap om kök och livsmedel tar han nu det relativt nya konceptet om delningsekonomi och hemmaverksamhet vidare ut i världen via plattformen Hoodifood, där han utbildar kockar att driva matförsäljning från sina egna hemmakök.