2019 – Mitt emellan Trump & Putin

Vi ser fram emot 2019 med målet att kunna förenkla vardagen för fler personer i många “Hoods” som får ta del av vår goda, näringsrika och vällagade mat!

Vad har rubriken med oss på Hoodifood att göra? Jo, Sverige ligger ju typ mitt emellan den ena ledaren som har större ego och  ljuger värre än den andra. Båda drivs till största del av eget intresse och ingen av dem verkar ta något långsiktigt ansvar för jorden eller andra människor vilket i sin tur leder till långvariga negativa effekter. Så nu är det viktigare än någonsin att vi alla tar ansvar i en positiv riktning.

Vad betyder det att ta ansvar? Det är ju väldigt upp till var och en som individ, men det är just där vi måste börja – med var och en för sig. Sedan tar fjärilseffekten över.  Till en början, tänk långsiktigt, med fokus på välmående och hälsa, men agera här och nu, vaken och medveten.

Som ett exempel, är det viktigaste att bara få något snabbt i magen på kidsen innan kl 18 eller kan de vänta någon timme och få näringsrik & god mat som du lagat från grunden utan en massa e-nummer och socker? Det kommer med stor sannolikhet att få dem att sova bättre, som leder till bättre hälsa och färre förkylningar och andra sjukdomar. Då har din kortsiktiga handling blivit en långsiktig plan som inte bara påverkar ditt barn, utan även dig själv, lärarna i skolan, lärarnas barn då lärarna blir gladare föräldrar, osv. Vips, så börjar fjärilsvingarna bära dig åt rätt håll!   

Alltså, ät bättre mat, nyttigare, stanna upp och smaka på livet, fokusera på kvalitet och smak, inte bukfylla. Träna mer, andas djupare, le bredare. Det finns många små saker vi kan göra för vårt eget välbefinnande vilket i sin tur leder till bättre välbefinnande för allt runt omkring oss, ända ner till självaste Moder Jord.

Under kommande veckor så kommer vår köksmästare Johan Fors att berätta i detalj om vår matfilosofi på Hoodifood och vi hoppas ni hänger med på vår resa!

Johan & Bella